فرآورده های گوشتی چیست؟
با نوجه به اینکه پروتئین یکی از مهمترین نیاز های بدن انسان است ما برآن شدیم که در سایت
لقمک گوشت جنوب اطلاعات کامل وجامعی در ارتباط با گوشت وانواع فرآورده های آن در اختیار شما
همراهان همیشگی قراردهیم ودر این مقاله سعی شده در مورد موضوع اصلی که همان فرآورده های
گوشتی چیست اطلاعاتی به شما داده شده تا در ابتدا
با موضوع اصلی آشنا شوید.
گوشت و فرآورده های آن یکی از منابع پر ارزش پروتیین در برنامه ی غذایی انسان است. غنی بودن گوشت از
پروتیین های ارزشمند حاوی اسید آمینه های ضروری بدن و مواد معدنی مهم در متابولیسم، آهن، روی، ویتامین ها
و ضریب تبدیل و جذب روده ای فوق العاده و نبودن این چنین ویژگی هایی در پروتیین های گیاهی و دیگر مواد
غذایی باعث شده که دانشمندان علوم تغذیه، گوشت و فرآورده های آن را جزء لاینفک جیره غذایی انسان ها
و به خصوص کودکان و مادران باردار و شیرده قرار دهند. خواص معدنی گوشت شاید کمتر در اذهان مردم باشد.
کم خونی ناشی از فقر آهن و روی در بیشتر مناطق ایران دیده می شود. زنان به ویژه هنگام بارداری و عادت
ماهیانه و نیز کودکان، بیشتر در معرض خطرات ناشی از فقر آهن قرار می گیرند. از آن جا که آهن در بدن به
اندازه کافی ذخیره نمی شود بایستی به طریقی آن را جبران کرد. آهن موجود در گوشت، چون به صورت
ترکیبات عالی (هموگلوبین، میوگلوبین و ترکیبات Hem) است؛ میزان جذب آن به وسیله ی روده ها بسیار زیاد
است که این قابلیت جذب در هیچ ماده
دیگری وجود ندارد.
کمبود روی با عوارضی از قبیل اختلال در رشد جنین، سقط جنین و اختلال در رشد مغز و کم اشتهایی همراه
است. این پدیده در ایران بیشتر شایع است؛ به خصوص در نوجوانان شهرهای بزرگ که با کمبود این
میکروالمان ها مواجه هستند؛ اگرچه سازمان غله کشور به فکر چاره جویی از قبیل توزیع کود حاوی روی در
مزرعه، اضافه کردن ترکیبات مختلف روی به آرد گندم نانوایی ها افتاده است، ولی گوشت و فرآورده های آن
اگر به خوبی در جیره غذایی روزانه، یا حداقل هفتگی قرار گیرد این
مشکلات حل می شود.

فلوئور، برم، ید، سلسیوم و مس از دیگر عناصر موجود در گوشت برای بدن
نقش حیاتی دارد.
سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند، اگر بیش از 90 گرم در روز گوشت قرمز یا فرآوری شده می خورید،
آن را به 70 گرم کاهش دهید.
بیکن
یک نمونه از گوشت های فرآوری شده ، بیکن است. چربی موجود در بیکن پنهان نیست، وقتی آن را در
تابه طبخ می کنید، چربی آن پاشیده می شود. اما تمام بیکن های یکسان نیستند. به دنبال برندهای تجاری
با نمک و نیترات پایین تر باشید، برخی از برندها اصلا از نمک و نیترات استفاده نمی کنند و برش های
کم چربی را انتخاب کنید.
کالباس
تکه های گوشت گاو، ژامبون، و بوقلمون با مقادیر مختلفی از نمک، ادویه، شکر و گاهی اوقات مواد شیمیایی
نگهداری می شوند، و برای ساندویچ یا اسنک ها به صورت تکه تکه استفاده می شوند. مواد تشکیل دهنده آن ها
را بررسی کنید، کالباس های با کیفیت، هر چند باز هم فرآوری شده اند، می توانند بخش مهمی از
یک رژیم غذایی متعادل باشند، البته تا زمانی که به صورت
روزانه مصرف نشوند.
هات داگ
این لوله های فرآوری شده گوشت، جزء اصلی در بازی بیس بال و گردش های خانوادگی هستند. بعضی
از برندها از بخش هایی ازحیوان استفاده می کنند که استروژن بیشتری از بقیه دارند، اما بسیاری از آنها
باز هم سرشار از نمک، چربی اشباع، و
نیتراتها هستند.

فست فود ناگت مرغ
ناگت ها به آسانی در دهان آب می شوند، اما آنها فرآوری شده اند. گوشت مرغ، همراه با استخوان، عروق
خونی، اعصاب، بافت همبند، چربی و پوست در ناگت ها وجود دارد. اگر خودتان مرغ را بخرید و آن را در به
صورت حبه ای تکه کنید و بپزید، می توانید ناگت سالمتری داشته باشید و به
تنهایی آن را بخورید.
گوشت گاو خشک شده
گوشت گاو خشک شده یک میان وعده کامل گوشتی در سفر است: گوشت خشک شده و شور که
می توانید در جیب خود بگذارید. در این نوع کیفیت تفاوت ایجاد می کند: تولید انبوه گوشت گاو خشک شده
و ارزان می تواند قند افزودنی همراه با چربی و نمک داشته باشد. اما به یاد داشته باشید که گوشت
گاو خشک شده با کیفیت بالا، باز هم جزو گوشت های فرآوری شده است، بنابراین از مصرف
بیش از حد آن بپرهیزید.
پپرونی
یکی از مخلفات محبوب برای پیتزا است اما بخشی از خانواده گوشت های فرآوری شده است. پپرونی
سوسیس تخمیر شده است که تمام تمام مواردی که برای سلامتی خطرناک هستند را داراست: نمک، چربی،
کالری، قند، و مواد نگهدارنده. برای تخمیر یک سوسیس، شما باید گوشت قرمز خام را در معرض هوا دودی
کنید، و طعم تند و بافت جویدنی به آن بدهید.
سوسیس سرخ کرده صبحانه
این نوع سوسیس طوری می درخشد که گویی در ظرف روغن انداخته شده است، و طعمی دارد گویی
سنگ نمک می خورید، بنابراین احتمالا برای شما مفید نباشد. هرچند، حتما در کنار نیمرو برای صبحانه
بسیار محبوب است. اگر عاشق سوسیس صبحانه هستید، مواد تشکیل دهنده آن را بررسی کنید
و مقادیر کم نمک و با مواد نگهدارنده پایین را انتخاب کنید. همچنین می توانید سوسیس بوقلمون، مرغ، و
یا حتی سوسیس گیاهی را برای جایگزینی چربی کمتر امتحان کنید.
همبرگرهای فست فود
گوشت گاوی اصلی که در رستوران های فست فودی در همبرگرها استفاده می شود، اغلب دارای
هورمون های رشد و آنتی بیوتیک به همراه مقدار زیادی نمک، چربی و مواد نگهدارنده می باشد. تهیه
همبرگر در منزل با کیفیت خوب، با گوشت چرخ کرده گاو بدون چربی یا گوشت چرخ کرده
بوقلمون ایده بهتری است.

ژامبون کباب شده با نمک و ادویه
شما می توانید آن را در منزل با مقداری ژامبون پخته شده، خردل، مایونز، سس تند، و پیاز پخته شده،
فرآوری کنید. اگر این نوع را در منزل تهیه کنید نسبت به مدل هایی که در سوپر مارکت ها موجود هستند،
برای شما بهتر است. آنها اغلب بیش از حد نمک و مواد نگهدارنده مانند نیترات سدیم دارند، نیترات سدیم
ماده شیمیایی که ممکن است احتمال ابتلا به
بیماری قلبی یا دیابت را در شما بیشتر کند.
سوسیس های اتریشی
ممکن است در اتریش متفاوت باشد، اما در امریکا، این سوسیس های کوچک در یک قوطی هستند. آنها از
“مرغ جدا شده به روش مکانیکی” تهیه شده اند، به این معنی که استخوان ها با یک دستگاه حذف شده اند، و
بقیه مرغ همراه با مقدار کمی گوشت گاو استفاده شده است. این نوع گوشت برای مایه پاستا خوب است
و همچنین زمانی که عجله دارید می توانید برای هات داگ استفاده کنید.
گوشت گاو کنسرو شده
مقداری گوشت گاو خرد شده کنسرو شده (معمولا گوشت سینه که شور و دودی شده است) را با
مقداری پیاز و سیب زمینی سرخ کنید اکنون شما خوراک گوشت و سیب زمینی کنسروی دارید. آن را در یک
قوطی قرار دهید و اکنون محصول گوشتی ارزان سرشار از چربی، مواد نگهدارنده، و نمک دارید. برای
سالم تر بودن آن، خودتان این غذا را با گوشت دودی بوقلمون تهیه کنید.
سخن پایانی:
در نهایت متوجه شدیم که فرآورده های گوشتی چیست وبا انواع آن آشنا شدیم امیدوارم
که با خواندن مقاله بالا آن اطلاعاتی که می خواستید را دریافت کرده باشید.
شماره نماس:
- 09179364090
- 09171181741
آدرس:
کیلومتر ۲۴جاده شیراز مرودشت پل هوایی زرقان دوربرگردان به سمت شیراز اولین فرعی بعد از نمایندگی سایپا داخل فرعی سمت چپ
