فرآورده های گوشتی سوسیس وکالباس
سوسیس و کالباس مواد غذایی خوشمزه، لذیذ و محبوبی هستند که متهمهای ردیف اول چاقی، بیماری و سوتغذیه به شمار میروند؛ در حالی که هیچکس با خوردن کالباس یا سوسیس در یک وعدهی غذایی چاق یا دچار بیماری و سوتغذیه نشده است! یک رژیم غذایی ناسالم و عادت به بیتحرکی است که این موارد را برای ما به بار میآورد، اما همیشه راحتتر این است که مسئولیت را از گردن خودمان باز کنیم و به گردن خوراکیهای بیزبان بیاندازیم! اما در این مقاله از سری مقالات لقمک گوشت جنوب درباره فرآورده های گوشتی سوسیس وکالباس توضیح داده شده است تا شما همراهان همیشگی بتوانید انتخاب مناسبی داشته باشید ومراقب سلامت خود باشید.
ارزش غذایی سوسیس و کالباس
– با توجه به مواد اولیه مصرفی در تولید سوسیس و کالباس، این فرآورده از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.
میتوان سوسیس و کالباس مرغوب را غذایی کامل دانست زیرا تقریبا تمامی گروههای غذایی ضروری شامل پروتئین،
چربی، کربوهیدرات، ویتامین و املاح معدنی در آن موجود میباشد.

– گوشت که قسمت اعظم این فرآورده را تشکیل میدهد به عنوان غنی ترین منبع تامین پروتئین میباشد ارزش
غذایی گوشت به مراتب بالاتر از پروتئین گیاهی میباشد، زیرا حاوی اسیدهای آمینه ضروری، مواد معدنی مانند آهن و
روی، انواع ویتامین مانند D، B، A و تامین کننده انرژی میباشد.
– چربی های موجود در بافت گوشت از چربی های ضروری و مفید برای انسان میباشند. همچنین روغنهای گیاهی
مورد استفاده، دارای مقدار قابل توجهی اسیدهای چرب غیر اشباع بوده که مصرف این روغنها به کرات توصیه شده
است.
– کربوهیدراتهای مصرفی در سوسیس و کالباس حاوی درصد بالایی از ویتامین های گروه B می باشند که میتواند
قسمتی از نیاز بدنها را تامین نماید.
– شکر مورد استفاده در این محصولات تامین کننده بخشی از قند مورد نیاز بدن بوده و از آنجایی که به مقدار کم
استفاده میشود ضرر و زیانی برای بدن انسان ندارد.
– با توجه به استفاده از گوشت، روغن، کربوهیدرات و ویتامین C، این محصولات در نتیجه منبع ویتامین مناسبی به شمار
می آید. ویتامین های گروه B ، اسیدفولیک، ویتامین C و در مقدار کمتر ویتامین های A و D در این فرآورده موجود میباشد.
با توجه به این موضوع که چذب گوشت در بدن بیشتر از سبزیجات است در نتیجه ویتامینهای موجود در سوسیس و
کالباس سریعتر جذب میشوند.
– املاح معدنی موجود در بافت گوشت بیشتر فسفات می باشد علاوه بر آن سدیم، منیزیم، کلسیم، آهن و روی هم در
آن موجود می باشد. ضمنا ارزش غذایی هر محصول بر روی بسته بندی درج میگردد.

آیا سوسیس وکالباس سالم وجود دارد؟
مواد اصلی تشکیل دهنده سوسیس و کالباس در حالت کلی مضر نیستند اما مشکل زمانی آغاز می شود که برخی از
تولید کنندگان برای رسیدن به منافع مالی از مواد اولیه بی کیفیت استفاده می کنند. برای مثال استفاده از
گوشت های آلوده و … که در برخی از کارگاه های زیرزمینی تولید سوسیس و کالباس رایج است.
زمانی که قصد خرید این محصولات را دارید باید تناسب قیمت محصول را با درصد گوشتی که در آن محصول استفاده
شده است در نظر داشته باشید.
علاوه بر این ها مصرف مواد نگهدارنده در تولید سوسیس و کالباس نیز مشکل دیگری است. مضرات مصرف مواد
نگهدارنده برای بدن برای همه افراد روشن است. اغلب این مواد نگهدارنده از ترکیبات شیمیایی مضر و سرطان زا
درست شده اند.
راه حل مقابله با این مشکلات استفاده از سوسیس و کالباس مورد تأیید وزارت بهداشت است. دهکده پروتئین
تولید کننده سوسیس و کالباس ارگانیک و سالم است. این برند برای تولید تمامی محصولات خود از گوشت های سالم
و درجه یک، ادویه جات مرغوب، سبزیجات تازه و … استفاده می کند. همین موضوع نیز مهم ترین دلیل خوشمزه و
سالم بودن محصولات دهکده پروتئین است.
همانطور که متوجه شدید، سوسیس و کالباس باکیفیت به شدت به مواد و روشی که تهیه میشود، وابستگی دارد
و البته ناگفته نماند که همانند هر نوع مادهی غذایی دیگری نباید در تمام آن چه که در برنامهی غذایی خود استفاده
میکنیم، حضور داشته باشد.

بنابراین در این پست از محصولات غیراستاندارد پروتئینی، سوسیس و کالباس غیرتازه و زیرزمینی یا دستساز
صحبت نمیکنیم. در این راهنمای خرید سوسیس و کالباس، از محصولاتی صحبت میکنیم که:
- علامت استاندارد روی آن حک شده باشد.
- پروانهی ساخت وزارت بهداشت را دریافت کرده باشد.
- دارای علامت سیب سلامت سازمان غذا و دارو باشد.
- برند خوشنامی آن را تهیه و تولید کرده باشد.
- آدرس و تلفن کارخانهی تولیدکنندهی محصول روی آن درج شده باشد.
پس تا به اینجا فهمیدیم که در هنگام خرید سوسیس و کالباس پیش از هر چیزی باید به چه مواردی دقت کنیم و به
دنبال چه مواردی بگردیم.
- در قدم بعدی از دقت کردن به تاریخ انقضا و تاریخ تولید مندرج بر روی بستهبندی سوسیس و کالباس هم
غافل نشوید. - به علاوه، همواره سوسیس و کالباس تازه خریداری کنید که نزدیکترین تاریخ تولید را داشته باشند. حتی اگر یک
روز از تاریخ انقضای سوسیس یا کالباس گذشته و یا مدت زمان طولانی از زمان تولید آنها گذشته بود، از خرید
آنها صرفه نظر کنید. - یکی دیگر از مواردی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید به آن توجه کنید، بستهبندی و کیفیت آن است.
از خریدن سوسیس و کالباسی که بستهبندی آن دارای سوراخ و منفذ است. خودداری کنید. به این علت که
این محصولات پروتئینی به شدت مستعد فاسد شدن
هستند و باید به این موارد توجه ویژه داشته باشید. - چهارمین قدم برای این سوال که چطور سوسیس و کالباس مرغوب را تشخیص بدهیم، این است که به
ظاهر سالم و طبیعی محصول، به تناسب معقول و منطقی درصد گوشتی که روی بستهبندی درج شده و
همچنین قیمت محصول، و میزان مواد افزودنی و نگهدارندهای که برای تولید آن به کار رفته دقت داشته باشیم.
اگر هر یک از این موارد منطقی و موجه به نظر نرسید، محصول را کنار بگذارید.

- پنجمین قدم برای خرید کالباس و سوسیس باکیفیت این است که اگر در حال خرید این محصولات به شکل
باز هستید، یا بعد از باز کردن بستهبندی آنها، باید به عطر و طعم آن دقت زیادی داشته باشید. بوی طبیعی حاصل
از گوشت، ادویه و سیر که در کالباس و سوسیس به کار رفته است، باید ترغیبکننده باشد. اگر هر نوع بوی تند
و زنندهای از آن به مشامتان رسید از خرید یا مصرف آن محصول خودداری کنید. - ششمین چیزی که در هنگام خرید سوسیس و کالباس باید به آن توجه داشته باشید این است که در
داخل بستهبندی سوسیس یا کالباس ابدا نباید مایعی وجود داشته باشد یا بستهبندی آن نباید حالت لیزی یا
لزجی پیدا کرده باشد. در این صورت هرگز برای خرید یا مصرف آن اقدام نکنید.
سخن پایانی:
همان طور که توضیح دادیم در صورتی که در تولید این محصولات از مواد اولیه سالم، تازه و مرغوب استفاده شود. و در
صورتی که از افزودنی های مضر استفاده نشود این محصولات می توانند سالم و مفید باشند.
شماره نماس:
- 09179364090
- 09171181741
آدرس:
کیلومتر ۲۴جاده شیراز مرودشت پل هوایی زرقان دوربرگردان به سمت شیراز اولین فرعی بعد از نمایندگی
سایپا داخل فرعی سمت چپ
