انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

با توجه به اینکه فرآورده های گوشتی یکی از مهمترین نیاز های روزمره افراد است،اما مهمترین مورد در فرآورده های گوشتی سلامت در آن ونحوه بسته بندی آن است که در این مقاله از لقمک گوشت جنوب به انواع بسته بندی فرآورده های گوشتی می پردازیم.

سیستم های بسته بندی مختلف :

۱ – سیستم بسته بندی  جهت نگهداری کوتاه مدت در سرما

۲ – سیستم بسته بندی تحت خلاء (VAC )  Vacuum  Packaging

۳ – سیستم بسته بندی تحت شرایط اصلاح شده  (MAP) agin Modified  Atmosphere Pack

۴ – سیستم بسته بندی با تزریق گاز   (G P )  Gas  Packaging

۵ –  سیستم بسته بندی های نوین شامل :

الف – سیستم بسته بندی فعال    (A P )   Active  Packaging

ب – سیستم بسته بندی هوشمند (I P)  Intelligent   Packaging

صنایع گوشت و بسته بندی

امروزه با بهره گیری از روش های علمی پروار بندی و همچنین ایجاد گاوداری های بزرگ در کشورهای
پیشرفته شاهد تحولات نوینی در صنایع گوشت و سایر مواد پروتئینی هستیم. همچنین مراتع سرسبز و پهناور
که اغلب متعلق به شرکت های گسترده- و اغلب خانوادگی – به عنوان تامین کننده 100 درصد از نیازهای
جامعه مصرف در ایالات متحده آمریکا در صنعت گوشت قرمز به شمار می روند.

انواع بسته بندی فراورده های گوشتی
انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

به تازگی نخستین خط تولید مواد غذایی فراورده های گوشتی گاو از طریق فناوری IQF و تجهیزات بسته بندی
مخصوص راه اندازی شده است. در فناوری جدید کیسه هایی با قابلیت تنظیم برای موارد استفاده مختلف و چند
منظوره تولید شده که این کیسه ها در کارتن های بسته بندی
قابل بازیافت قرار می گیرند.

همچنین با بهره گیری از ماشین آلات بسته بندی و انواع دستگاه صنایع غذایی بسته های پیتزای آماده که از
ترکیباتی مانند گوشت خالص به میزان 100 درصد تشکیل شده است نیز روانه بازارهای مصرف شده است. لازم
به ذکر است که در تولید این نوع پیتزا که رونق زیادی هم به خط تولید مواد غذایی و هم به انواع دستگاه
بسته بندی بخشیده است از مواد افزودنی چون سویا و گلوتن
استفاده نشده است.

این محصول با بهره گیری از دستگاه پر کن ویژه در ظروف مخصوصی قرار گرفته و در بسته های 6 تایی توسط
ماشین آلات مخصوص بسته بندی می شوند. هر بسته از این محصول به
مبلغ 3.1 پوند به فروش می رسند.

 

مراحل بسته بندی گوشت

فرایند بسته بندی گوشت از مرحله کشتار تا انتقال گوشت بسته بندی شده به مراکز توزیع، به
دقت بسیار بالایی نیاز دارد. گوشت محصولی حساس است و باید در محیطی کاملا بهداشتی بسته بندی
شود. در عین حال دمایی که گوشت در آن نگهداری می‌شود بسیار اهمیت دارد.

انواع بسته بندی فراورده های گوشتی
انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

مراحل بسته بندی گوشت به صورت زیر است :

  • کشتار دام در کشتارگاه‌های مخصوص
  • بررسی و تایید سلامت لاشه توسط دامپزشک و کارشناس مربوطه
  • انتقال گوشت تولید شده به تونل سرد – دمای این تونل برای اعمال فرایند جمود نعشی باید بالای ۱۵ درجه
    سانتی گراد باشد.
  • انتقال گوشت به تونل انجماد با دمای منفی ۳۵ درجه برای انجماد کامل
  • پوشاندن لاشه منجمد با پلاستیک پلی اتیلن – در این مرحله لاشه آماده انتقال به مراکز فروش گوشت یا
    بسته بندی وزنی است. در صورت انتقال گوشت با کامیون، دمای یخچال ماشین باید حداکثر مثبت ۷
    درجه سانتی گراد باشد.

در روش دیگر، گوشت قطعه‌قطعه می‌شود. پس از استخوان‌گیری، گوشت به بخش‌های مجزایی مانند ران،
سردست، قلوه‌گاه و غیره دسته بندی می‌شود. بعد از وزن‌گیری قطعات و تقسیم آنها در ظرف‌های جداگانه
۱ یا ۲ کیلویی، بسته های نیمه آماده وارد دستگاه بسته بندی شده و حرارت می‌بیند. هوای داخل بسته تخلیه
می‌شود. سپس دستگاه پلاستیک را به دور بسته می‌برد و دو طرف آن را بهم می‌دوزد.

حمل و بارگیری گوشت به این روش، ساده‌تر صورت می‌گیرد. دمای داخل یخچال کامیون باید بین منفی
۱ یا ۲ درجه سانتی گراد باشد. در این روش با افزایش مدت ماندگاری گوشت،
نگهداری آن به ۱۵ روز هم می‌رسد.

 

 

مزایای بسته بندی گوشت :

  • افزایش طول عمر نگهداری و حفظ کیفیت گوشت (حالت ظاهری ، طعم ، رطوبت)
  • حفاظت از عوامل فساد درونی و بیرونی
  • عرضه گوشت در اندازه ها و برش های متفاوت
  • عرضه بهداشتی محصول
  • حفظ زنجیره سرما
  • حمل و نقل آسان
انواع بسته بندی فراورده های گوشتی
انواع بسته بندی فراورده های گوشتی

یک بسته بندی خوب وکارآمد باید دارای ویژگی های زیر باشد :

۱- بسته سوراخ یا پاره نباشد.

۲ –  بسته بندی طوری باشد که آب محتوی بسته را حفظ کند و از تبخیر آن جلوگیری کند.
(تبخیر آب گوشت باعث خشکی و کاهش وزنی آن می شود).

۳ – مواد به کار رفته در بسته بندی باید غیر سمی و محکم بوده و فاقد میل ترکیبی با گوشت باشند
و هیچ گونه بویی نداشته باشند.

 ۴ – روکش های بسته بندی باید عایق خوب وکاملی باشند و کشش پذیری خوبی داشته باشند.

۵ – بسته بندی گوشت نباید دارای خونابه  باشد . ( برای جذب خونابه از ساشه جاذب رطوبت
استفاده می شود. )

سخن پایانی:

در مقاله بالا  انواع بسته بندی فرآورده های گوشتی، مراحل آن ومزایای آن گفته شده و شما با توجه به مطالعه دقیق این مقاله می توانید بهترین محصولات را جهت مصرف خود تهیه کنید.

 

شماره نماس:

  • 09179364090
  • 09171181741

آدرس:

کیلومتر ۲۴جاده شیراز مرودشت پل هوایی زرقان دوربرگردان به سمت شیراز اولین فرعی بعد از نمایندگی
سایپا داخل فرعی سمت چپ

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *